Digitális nomád

Gondolatok Prága után

Az öregséggel egyetlen gondom van.

Az ember évtizedekig gyűjtögeti a tapasztalatokat, míg végül teljes bizonyossággal meg tudja válaszolni a gyerekkorban sokszor hallott kérdést: „Mi leszel, ha nagy leszel?”

Digitális nomád.

Egy életkoron túl viszont már késő, ha az ember nem kezdett időben hozzá…

2015-ben írtam az akkor indított blogom nyitóoldalán (magyarként Dél-Németországban, Svájctól és Franciaországtól nem túl messze): „Ich wollte immer reisen. Es war mein Traum, mein Hobby, mein Ziel: Neue Kulturen kennen zu lernen, aber nicht wie eine Touristin, sondern so richtig: monatelang, vielleicht jahrelang verschiedene Kulturen von „Innen“ ausprobieren, dort leben.“ (Januar 2015, Persönlicher Blog)

Ez azóta sem változott. Lehet még „nyugdíj előtt öt perccel” hordozható karriert felépíteni?

A 2017-ben, 900 km-rel távolabb, Északon, a dán határnál indított honlap bemutatkozó oldalán ez áll: „Foglalkozásom szerint gimnáziumi tanár (1989), valamint felnőtt klinikai és mentálhigiéniai szakpszichológus (1997, 2000) vagyok, 2014 januárjától vizsgázott civil mentor. A valóságban az újrakezdés mestere.” – Az utolsó mondat mindig nagy hatással van a honlapra tévedt, alapból reziliens klienseimre.

Egy ideje már eljátszadozom a „Főnix-projekt” gondolatával… Egy új honlap már körvonalazódik hozzá, a szakmai háttér bővítéséhez vannak ötletek. Ideje elkezdeni! Digitális nomádnak persze nem lehet úgy lenni, ha a célország kiválasztásában az elsődleges szempont az egészségügyi ellátás (idősgondozás?) színvonala, de kompromisszumokat lehet kötni. Az igazi digitális nomád létből már kiöregedtem, de kellő rezilienciával és proaktivitással akadhatnak még lehetőségek.

Werbung

Kommentare sind geschlossen.

Eine WordPress.com-Website.

Nach oben ↑

%d Bloggern gefällt das: